vineri, 10 august 2012

1971 JACKSON 5 / Capitolul 10 În vârf – cu Jackson 5

The JACKSON 5
autor Ellen Motoviloff
(1971)
Traducere  şi adaptare în Limba Română, Mihaela A.R.
 
 
Capitolul 10
În vârf – cu Jackson 5
 
 
 
Sâmbătă dimineaţa televizoarele din toată ţara sunt pe canalul care difuzează seria de animaţie cu Jackson 5. Un alt pas bine plănuit în cariera trupei…
Şi apoi este vorba despre emisiunea lor specială pentru tv. Şi despre propria lor revistă dedicată fanilor, TeB. Poate urmează şi filmele într-o zi.
Toate acestea sunt necesare pentru a face ca înregistrările să devină hit-uri, albumele să devină best seller-uri, în vârful unei vieţi de performanţă şi apariţii publice.
Nu este nimic surprinzător în faptul că acum există stickere şi abţibilduri cu Jackson 5, tipărituri cu J-5, tricouri cu J-5 şi discuri cu J-5 pe care băieţii le vorbesc fanilor despre stilul lor de viaţă. Au apărut zvonuri despre spray-ul de păr J-5 şi despre ceasul J-5.
Luînd în considerare timpul relativ scurt în care băieţii au devenit celebri, toate aceste accesorii par a fi de-a dreptul ieşite din comun. Dar toate fac parte din statutul de star – şi din priceperea managerială a celor de la Motown.
Beatles-ii nu sunt în doliu – încă. Dar amintiţi-vă că nici băieţii din Liverpool nu şi-au făurit un nume al lor ca şi compozitori, chiar de la început. Unul din obiectivele J-5 este ca propriile compoziţii să fie înregistrate pe albumele lor. Cu timpul, acest lucru se poate întâmpla. Băieţii nu se grăbesc. La vârsta lor, au timp suficient.
Unul din cele mai bune tributuri pe care le-au primit a venit de la cântăreţul Stevie Wonder (care şi-a început cariera de tânăr) într-unul din articolele publicate în TeB: “De obicei, artiştii au urcuşurile şi coborârile lor; ştii cum e, ca atunci când trec câteva luni când orice cântă, sună de parcă ar fi umplut cu naftalină sau camfor. Dar J-5 nu au fost încă loviţi de această criză şi sincer, nu cred că vor fi vreodată!” Numai timpul ne va spune...

 

~ Sfârşit ~
 
Mulţumiri cititorilor,
Mihaela

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
;